Форум міста Сміла

FORUM.SMELA.COM.UA - ЗАВЖДИ У КОЛІ ДРУЗІВ

Заради захисту лікарні черкаські мешканці вийдуть на барикади
Podolya [535] Офлайн
12 квітня 2012, 18:32
Депутати Катеринопільської районної ради написали листа голові Черкаської облради Валерію Черняку. Просять його виділити кошти з бюджету на ремонт 80-кілометрової дороги Тальне – Шпола, що проходитиме повз Катеринопіль.
Ремонт дороги пов'язують з реформуванням медичної галузі. Проектом реформи передбачено, що жителі Тальнівського і Катеринопільського районів лікуватимуться в Шполянській районній лікарні, яка стане базовою. Райлікарні в Тальному і Катеринополі надалі не матимуть стаціонарних ліжок.
Лист обурив мешканців Тального. За проектом реформи лише мешканці Тальнівського району їздитимуть за 80 кілометрів до лікарні транзитом через Звенигородський або Катеринопільський райони.
"Якщо потрібно, то ми піднімемо людей на барикади, а не допустимо закриття нашої лікарні", – кажуть активісти Сергій Гоцик та Анатолій Ковальов.
Місцеві жителі стверджують, що не можна закривати районну лікарню, бо там щодня під кабінетами багато людей. Запевняють, що не поїдуть в інший район, оскільки на поїздку треба потратити цілий день.
"Мене добивають ці лозунги регіоналів "Будуємо нову Черкащину". За рік у районі нічого не збудували. Тільки довалюють усе", – обурюється Майя Травнева.
Адміністрація лікарні скаржиться на обмежене фінансування.
"Офіційно Шполу ще ніхто базовою не називав, – каже головлікар Тальнівської райлікарні Анатолій Майсюк. – Однак грошей на наше утримання з бюджету надходить набагато менше ніж торік".
За планами реформування в Черкаській області мають закрити більшість районних лікарень. Замість них залишать кілька базових.
Джерело: http://[hidden]/articles
Хочешь изменить свою жизнь? Выброси все что мешает это сделать: некоторые вещи, некоторые мысли, некоторых людей…

Написать комментарии


Версія для друку
Модератори:
ASI, Смілянський Слон, Podolya
Повна версія
Povered by phpBB © phpBB Group
Wap themes Anv@r.all
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB