Форум міста Сміла

FORUM.SMELA.COM.UA - ЗАВЖДИ У КОЛІ ДРУЗІВ

Чи є життя стадіонів після Євро-2012?
флуд [251] Офлайн
21 травня 2012, 19:29
Чи є життя стадіонів після Євро-2012?

Приєднання файлів:

thumbnail-20120521095820n.jpg [64.36 Кб|Переглянуто 5712 разів]


На «Арені Львів» перед єврочемпіонатом змагаються українські школярі.

Дорослі футболісти грати не хочуть через забобони та ціни. Програвши 4 матчі, клуб «Карпати» відмовився від новозбудованої «Арени» на об'їзній трасі та переїхав на «фартовий» стадіон «Україна».

Не хочуть грати на «Арені» і футболісти клубу «Львів», через високі розцінки. У «Арену Львів» держава вклала майже 3 мільярди гривень. Як заробляти гроші після Євро – чіткого плану немає, взагалі ж робитимуть акцент на культурних заходах.

«Футбольний стадіон дає багато можливостей його використання. Це і концерти, і конференції, і бізнес-форуми», - розповідає директор департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради Олег Засадний.

Найдорожчий для України – столичний «Олімпійський», він обійшовся у понад 4 мільярди гривень. Про завдання відшкодувати державі ці витрати чиновники навіть і не кажуть. Завантажити спортгіганта розраховують чемпіонатами України з футболу, легкоатлетичними змаганнями, концертами. От і Мадонна вже у серпні випробує «Олімпійський». Ще планують модні покази, екскурсії та навіть весілля. Але скільки коштує метр оренди офісних приміщень, ані у Києві, ані у Львові сказати досі не можуть.

«Тут частково приміщення є, вони вже готові, а умови їх використання немає. Бетонні стіни, підлога, невелика інфраструктура, ковролін в деяких місцях є. Там ще працювати і працювати», - розповідає експерт громадської компанії «Європатруль» В’ячеслав Коновалов.

Харківським стадіоном «Металіст» керує приватна компанія. Їй належать і кілька крамниць, і офісні приміщення під трибунами. Дохід від цих об’єктів мільйон гривень на рік, ще кілька мільйонів від футбольних матчів. А утримання стадіону коштує 20 мільйонів гривень на рік.

«Ми намагаємося його задіяти 365 днів у році, це наша мета, але навіть у цьому випадку 20 млн. він не запрацює ніколи. У нас або квитки повинні стати дорожче. Для порівняння у нас квиток коштує $ 4, а в Англії $ 100», - розповідає президент ФК «Металіст», співвласник стадіону «Металіст» Олександр Ярославський.

Найуспішніший серед українських стадіонів – «Донбас-Арена». За минулий сезон він заробив майже $ 19 мільйонів. Найбільше грошей від оренди 46 корпоративних лож, і вже потім – продаж квитків на спортивні та культурні заходи. На стадіоні також працюють 3 ресторани, 4 бари, конференц-хол, нічний клуб, фітнес-центр, фан-кафе, музей і магазин. Отримують прибуток і від екскурсій, корпоративів, весіль. Саме тому організатори Євро спокійні за Донецьк та Харків, якими керують приватники. Занепокоєні завантаженістю львівського стадіону.

«І тут, звичайно, велика відповідальність покладається і на міську владу, на обласних керівників. Потрібно думати, працювати, шукати партнерів, які готові взяти на себе управління цим стадіоном. Це питання дуже важливе. І воно неодноразово звучало з вуст УЄФА», - заявляє директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Євростадіони – це дорогі іграшки для країни, де не розвивають спорт і не рекламують міста для туристів. Тож головний акцент треба зробити хоча б на цьому.
Зображення

Зображення

Зображення
iVital [315] Офлайн
21 травня 2012, 19:55
Туристы у нас будут только один раз - на Евро 2012 (если оно еще будет). После этого их к нам и силком не затащишь :-)
Mirzelle [451] Офлайн
22 травня 2012, 08:29
флуд написав:
але навіть у цьому випадку 20 млн. він не запрацює ніколи.


емммм, статтю що з російської переводили?
Зображення
Dead Is The New Alive
DiamonD [285] Офлайн
22 травня 2012, 13:35
Ну в 3-ьох з 4-ьох стадіонів є майбутнє, на мою думку...
Зображення
MarkiSa [58] Офлайн
22 травня 2012, 18:49
iVital написав:
Туристы у нас будут только один раз - на Евро 2012 (если оно еще будет). После этого их к нам и силком не затащишь

На сколько мне известно, то туристы в Украину на Евро вообще приезжать не собираются....Разве что в Польшу, так как наши европейские цены их очень таки не устраивают...Даже правительство Евросоюза пока не подтверждает свой визит в Украину....
kleber [589] Офлайн
04 липня 2012, 02:15
І тепер хочеться запитати:
Що ж, не приїжджали туристи в Україну? Які залишились у них враження?
Особисто спілкувався не з одним іноземцем і вони навіть не очікували такого, сподобалось.
Зображення
My life - my rules!
And if you're not down with that, we've got two words for ya: "SUCK IT!". ( c ) D - Generation X
Grabber [1706] Офлайн
04 липня 2012, 05:20
що ж буде з Львівським Садіумом?
Зображення
Зображення๏̯͡๏
DiamonD [285] Офлайн
05 липня 2012, 18:54
Буде грати Говерла-Закарпаття (Ужгород), вони тільки повернулись в ПЛ.
ПС: ти "т" пропустив?
Зображення

Написать комментарии


Версія для друку
Модератори:
ASI, kleber, Boxid
Повна версія
Povered by phpBB © phpBB Group
Wap themes Anv@r.all
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB